Rhododendron stekken

online plantenwinkel
Rhododendron stekken

Goed voorbereiden!

Rhododendron stekken zijn het ideale middel voor de vermeerdering van uw rhododendrons. De rhododendron stekken moeten correct en op het juiste moment van de moederplant worden afgenomen. Humus, zand, een mes, een plastiekzak en een potje stekpoeder is het belangrijkste dat u nodig heeft om uw rhododendron stekken plantklaar te maken.
Gebruik één deel humus en één deel zand in een klein bakje dat ten minste 6 tot 9 centimeter diep is.

gardena snoeischaarNieuw leven van een jonge tak!

Voor goede rhododendron stekken snijdt u best takjes van een nieuwe tak. Gebruik een snoeischaar en knip takjes van ongeveer 10 tot 15 cm. Verwijder de blaadjes van de onderkant en zorg dat er zeker 2.5 cm van de stengel vrij is. Maak met een scherp mes, aan elke zijde, een kleine inkeping aan de onderkant van de steel.

Niet teveel zon!

Doop de onderkant van het takje in de stekpoeder en steek daarna uw rhododendron stekken ongeveer 2cm diep in uw mengsel van zand en giet er wat water rond. Zet een paar stokjes in uw bakje en span er een doorzichtige plasticzak over. Zet ze best op een plaats met indirect zonlicht en houdt de bodem vocht. Na ongeveer 6 weken zullen de eerste wortels verschijnen.

Rhododendron boeken